Cieciorkowe naleśniki z masłem migdałowym, bananami i syropem klonowym


Przepisy / piątek, Październik 20th, 2017

Mimo, iż jestem zdecydowanym fanem naleśników w wersjach wytrawnych ostatnio naszła mnie ochota na ich słodką odmianę. Właściwie to naszła mnie ochota po prostu na coś słodkiego 🙂

Jak wiecie generalnie nie jem teraz cukru, a do tego nie mogę m.in. kakao, kilku rodzajów orzechów, mąki pszennej, rodzynek i jeszcze kilku innych rzeczy, które znajdują się w niemal wszystkich, nawet zdrowych (!), słodkich przekąskach. Pomyślałam więc o moich ukochanych naleśnikach cieciorkowych ❤ Przepis na nie znajdziecie tutaj.

Tylko z czym je zjeść, żeby było na słodko?! Oczywiście z czymś zdrowym.

  • dżem owocowy bez cukru? odpada, nie mogę tak dużej dawki fruktozy
  • twarożek na słodko? odpada, nie mogę nabiału
  • nutella? gdzie tam 🙂 chyba wiecie dlaczego…
  • masło orzechowe? kurcze, orzechy arachidowe wyszły mi w reakcji

A więc może…. masło migdałowe!? Kolejna rzecz, której nigdy wcześniej nie jadłam 🙂 🙂

Posmarowałam naleśniki masłem migdałowym, w środek włożyłam banana i polałam syropem klonowym. To był co prawda mały grzeszek z mojej strony, bo… syrop klonowy co prawda dozwolony, ale jakby nie było to cukier. Ale raz na pół roku to nawet mi nic się nie stanie 🙂 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *